Ceva dulce si nu prea (fara zahar ) , ideal ptr cei cu diabet , usor si delicios ...
Intr-un bol se bate oul spuma , se adauga untul , iaurtul si faina , cat sa se obtina o compozitie de consistenta unei smantani groase . Se curata marul si se da pe razatoarea mica , se pudreaza cu scortisoara si se adauga in compozitia initiala ; la fel se procedeaza si cu banana . Se adauga si un strop de esenta de vanilie ( nu zahar vanilinat ) . Ca orice aluat de clatite , se lasa sa se odihneasca 15-20 minute , dupa care , intr-o tigaie de teflon ( eu folosesc tigaita mica de la Amway ) , se toarna o lingura generoasa din compozitie si se coace pe ambele parti , pana devine aramie .
Simplu , nu ? Dar bun .
1
Se pot servi cu dulceata , sau ca atare ... marul si banana avand suficient zahar si totodata , compozita nu se mai lipeste in timpul coacerii .
2
Ideala ptr diabetici ( excluzand banana )