Clatite ( Reteta de baza)

de mimmi in Dulciuri, 18 Iul 2012 | 4560 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru cca 20-25 clatite
  • 3 oua,
  • 500 ml lapte,
  • 2 linguri ulei,
  • faina (cca.350-400 g ) cat cuprinde pentru a iesi un aluat cu o consistenta ca a smantanii,
  • un praf de sare,
  • 1 lingura coaja rasa de portocala si/sau lamaie,
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite ( Reteta de baza):

Batem ouale cu telul,pana devin spumoase,adaugam uleiul,un praf de sare si coaja de portocala si batem in continuare. Adaugam concomitent faina si lapte,pana se termina laptele. Faina dupa cum spuneam adauagam cat sa rezulte la sfarsit o compozitie precum cea a smantanii. Dam aluatul de clatite la frigider pentru 20 de minute. Incingem putin ulei in tigaia de clatite,intindem un polonic din aluat si coacem clatitele pe ambele parti. !Uleiul in tigaie se adauga numai inainte de coacerea primei clatite. Cum se coc clatitele,se pun intr-o farfurie care se acopera cu un capac,pentru a se face moi si puhave ! Se servesc la micul dejun sau desert cu gem/dulceata,finetti,branza,creme,fructe etc. Pofta Buna ! PS: Mie una,imi place sa scufund clatitele in lapte rece sau cald (vara rece). De cand am mancat asa,prima data,la o colega de atunci numai asa mi le pregatesc :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite ( Reteta de baza)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu ciocolata si mascarpone