Batem ouale cu telul,pana devin spumoase,adaugam uleiul,un praf de sare si coaja de portocala si batem in continuare. Adaugam concomitent faina si lapte,pana se termina laptele. Faina dupa cum spuneam adauagam cat sa rezulte la sfarsit o compozitie precum cea a smantanii. Dam aluatul de clatite la frigider pentru 20 de minute. Incingem putin ulei in tigaia de clatite,intindem un polonic din aluat si coacem clatitele pe ambele parti. !Uleiul in tigaie se adauga numai inainte de coacerea primei clatite. Cum se coc clatitele,se pun intr-o farfurie care se acopera cu un capac,pentru a se face moi si puhave ! Se servesc la micul dejun sau desert cu gem/dulceata,finetti,branza,creme,fructe etc. Pofta Buna ! PS: Mie una,imi place sa scufund clatitele in lapte rece sau cald (vara rece). De cand am mancat asa,prima data,la o colega de atunci numai asa mi le pregatesc :)