Se prepara clatitele dupa reteta preferata. Aceste clatite sunt preparate dupa urmatoarea reteta: http://www.bucataras.ro/retete/3594/prepararea-clatitelor--pas-cu-pas.html
Prepararea caramelului: Se curata cu ajutorul uni cutit ascutit bine toata coaja si miezul alb de pe 2 portocale si apoi se feliaza ambele portocale. Aceasta procedura se face deasupra unei farfurii, deoarece va curge mult suc de care vom avea nevoie.
Intr-o tigaie mai adinca ,la un foc mijlociu, se topeste untul si se toarna zaharul. Continutul din tigaie nu se amestec cu lingura, dar se roteste tigaia in toate partile, pina zaharul se va topi si va incepe sa-si schimbe culoarea. In acest moment, se adauga peste zaharul topit, portocalele feliate. Si din nou se roteste tigaia in mina, pentru ca glazura sa acopere bine feliile de portocale. Se adauga tot sucul de la portocale, lichiorul si se lasa continutul sa fiarba cca 10 minute, pina caramelul se va ingrosa putin.
Se separa portocalele fierte din caramel si sucul de caramel- separat, in alta farfurie. In farfuria cu feliute se adauga gemul de piersici sau caise si se amesteca bine. Se face aceasta pentru ca sa obtinem un gust mai dulce, deoarece glazura de portocala are un gust dulce-amarui.
In glazura se adauga sucul de lamaie si se amesteca. Se i-a prima clatita , se unge o suprafata mai mult de jumatate cu gemul de portocale cu caise. Se ruleaza bine. Se ia a 2a clatita si se unge foarte putin . Peste ea se pune prima clatita rulada si se ruleaza ambele intr-o rulada . Dupa aceea, cu un cutit ascutit bine se taie rulada de clatita in 3-4 parti egale. Asa se procedeaza cu toate clatitele. Pe un platou se aranjeaza feliutele taiate de la a 3 portocala, apoi bucatile taiate din rulada de clatite si se toarna deasupra caramelul de portocale. Se lasa 2-3 ore sa se marineze bine, apoi se serveste.