Am servit niste doamne cu clatite facute de mine, si una din ele imi zice, incearca sa inlocuesti o parte din lapte cu apa minerala gazoasa. Vei vedea ce efect vor avea, gustul nu se va schimba. Am asteptat prima ocazie si am facut . S-au copt aceste clatite intr-o ora 20 de minute la un foc mai mare ca de obicei. Am ramas foarte incantata... niste clatite gaurite pe toata suprafata lor , de parca erau tesute si foarte subtiri si delicioase. Ma gandesc ce umplutura , as putea sa folosesc , ca sa nu curga din ele.
Prima conditie – toate ingredientele – sa fie aduse la temperatura camerei
intr-un vas se toarna toate ouale, zaharul, sarea si se amesteca bine ,
se adauga jumatate de faina , se amesteca, se adauga jumate de lapte se amesteca, se adauga toata faina , tot laptele, apa gazoasa, untul topit sau uleiul si se amesteca cca 3-4 minute,
obtinem o compozitie omogena ,ca o smintina . Vezi foto. Dupa gust, adaugati putina vanilie.
Un moment important : daca preparati cu oua de casa- aluatul isi va primi compozitia de o culoare galbena frumoasa. Daca nu aveti , va sfatui sa folositi colorantul ORANJ culinar- un pic de colorant dizolvat cu apa sau cu o lingura de lapte si turnati in compozitia pt clatite ,amestecati bine.
Lasati sa se odihneasca aluatul pt prepaprarea clatitelor – cam 30 minute. E posibil, ca se va ingrosa putin , se umfla faina ( totul depinde de calitatea ei ) amestecati cca 50 ml de apa calduta si lasati pe vreo 10 minute sa se odihneasca . Este necesar ca grasimea laptelui sa fie mare.
Urmariti DESCRIEREA retetei si pozele Prepararea clatitelor. Pas cu pas
Din cantitatea de ingrediente s-au obtinut - 45 de clatite, dar aveti in vedere , ca le-am facut foarte subtiri.