Tarta cu capsuni

de ela in Dulciuri, 16 Mai 2010 | 6108 vizualizari

 

cu dedicatie pt Rocsi si Dana

 

INGREDIENTE

  • 1kg capsune
  • 200gr zahar+5linguri+3linguri
  • 2plicuri gelatina alba
  • 5oua
  • 5linguri ulei
  • 5linguri lapte
  • 5linguri faina
  • 1plic praf de copt
  • 2linguri amidon alimentar
  • 200ml frisca lichida
  • 1plic intaritor frisca
  • 1plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni:

Se spala capsunile,se curata coditele,se taie in doua si se acopera cu 200gr zahar si se lasa sa stea 1ora.

Se freaca galbenusurile cu 5linguri de zahar pana se albesc,se adauga treptat uleiul,laptelefaina,praful de copt si amidonul.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in aluat,omogenizand bine.Se tapeteaza o forma de tort mai mare cu hartie de copt si se rastoarna compozitia si se da la cuptor 25minute pana se coace blatul.

Zeama rezultata de la capsuni se scurge si se completeaza cu 500ml apa din care se opresc cateva linguri pentru insiropat tarta.

Gelatina se amesteca cu 3linguri zahar apoi se toarna sucul de capsuni si se pune pe foc 1minute pana se incheaga.Se lasa putin sa se raceasca si se toarna peste capsuni.

Dupa ce s-a racit blatul,se desprinde hartia de copt si se pune inapoi in forma.Se rastoarna capsunile peste blat si se lasa la rece cateva ore pana se intareste gelatina.

Se bate frisca cu zaharul vanilat si intaritorul de frisca si se orneaza tarta.

TIPS-URI

1

eu nu am avut rabdare sa se intareasca gelatina si am inceput sa ornez cu frisca,asa ca se vede putin rosu sub frisca

2

se poate servi cu inghetata de vanilie

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort "NOIRE"