Desert fără făină, zahăr, margarină, praf de copt …. ohooo … ce părere aveţi? Daaa, este adevărat!!!
Este un desert foarte sănătos şi super aromat. Timp de pregătire maxim 10 minute.
Facem o scurtă analiză a ingredientelor
BANANA
Bananele sunt printre cele mai consumate fructe din lume şi unii oameni de ştiinţă cred că banana ar fi fost chiar primul fruct din lume. Bananele sunt crescute în cel puţin 107 de ţări şi sunt pe locul al patrulea în topul culturilor alimentare din lume, în valoare monetară. Beneficiile posibile pentru sănătate includ reducerea riscului de cancer şi astm, scăderea tensiunii arteriale şi îmbunătăţirea sănătăţii inimii.
OUL
Oul este un aliment gustos, cu un bogat conţinut în proteine, vitamine şi elemente atât de necesare sănătăţii. Dar şi un important depozit de colesterol. Oul conţine bioregulatori, o mare cantitate de minerale (calciu şi fier), vitaminele A, B1, B2, albumine (poate fi uşor asimilat), metionină, un aminoacid folositor pentru ficat. Gălbenuşul are calitatea unică de a determina contracţia vezicii biliare, prin această stimulînd activitatea fierii, contribuind în acelaşi timp la asimilarea grăsimilor.
SCORŢIŞOARA
Stimulează circulaţia periferică
Echilibrează glicemia
Este puternic antioxidant
Stimulează sistemul imunitar
Ajută la pierderea în greutate
CIOCOLATA NEAGRĂ 85%
Bogata în antioxidanţi naturali, ciocolata neagră şi cacaua sunt la fel de benefice ca şi ceaiul verde şi afinele
Este bună pentru creier, inimă, protejează împotriva diabetului de tip 2
Bogată în antioxidanţi şi teobromină cea care întăreşte smalţul dinţilor.
Ciocolata neagră, spre deosebire de alte dulciuri, scade riscul de a face carii, dacă este menţinută o igienă dentară optimă.
Ciocolata neagră conţine în concentraţii mari numeroase vitamine şi minerale care ajută la menţinerea stării de sănătate a unei persoane:
– potasiu
– cupru
– magneziu
– fier
MIERE DE ALBINE
Mierea este cel mai rapid şi puternic energizant natural cunoscut. Aceasta ajută să avem un tonus bun şi încarcă cu energie. Substanţele pe care le conţine sunt extrem de uşor de asimilat de către organism, care primeşte prin miere nu doar caloriile de care are nevoie, ci si mineralele, vitaminele şi enzimele. Apoi, mierea este un puternic antiinfecţios natural, care acţionează asupra principalelor sisteme şi aparate din organism, de la tubul digestiv şi căile respiratorii până la nivelul pielii şi al mucoaselor.
ALUNE DE PĂDURE – NUCI
Nucile, seminţele şi alunele fac toate parte dintr-o mare familie, împărţind unele caracteristici, cum ar fi aceea că sunt pline de proteine, vitamine, minerale şi grăsimi sănătoase.
Prin conţinutul lor bogat în vitamine şi minerale, alunele menţin sănătatea sistemului cardiovascular: întăresc celulele vaselor coronariene şi miocardice, stimulează înmulţirea celulelor sănătoase şi reglează nivelul colesterolului. Totodată au acţiune antivirală, anticanceroasă, stimulează activitatea ganglionilor limfatici şi favorizează producţia de interferon a celulelor imunitare. În acest sens, specialiştii consideră că la un consumator de alune leucocitele producătoare de interferon îşi intensifică activitatea de aproape 25 de ori, iar cancerul aflat în faza incipientă poate dispărea
http://www.ziare.com/articole/nuci+proprietati http://www.sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/beneficiile-oferite-de-ciocolata-neagra_10426 http://dieta.romedic.ro/aliment/banane http://sanatate.bzi.ro/beneficiile-terapeutice-ale-alunelor-de-padure-783
Pisăm bananele cu o furculiţă până când devin o pastă omogenă.Adăugăm oul crud şi scorţişoara.Amestecăm totul foarte bine timp de câteva minute.
Punem o bucăţică de unt în tigaie, lăsăm să se topească şi adăugăm cu un polonic o porţie de aluat.Din cantitatea de ingrediente notate mai sus, aluatul obţinut se va împărţii în patru porţii.
Clătitele se prăjesc pe fiecare parte între 1 şi 2 minute la un foc mediu. Culoarea brun-aurie. Adăugăm unt în tigaie pentru fiecare clătită.Clătitele se prăjesc pe fiecare parte între 1 şi 2 minute la un foc mediu.
Culoarea brun-aurie.
Adăugăm unt în tigaie pentru fiecare clătită.
Decorăm clătitele cu ciocolată topită, miere, alune de pădure şi nuci.
Clătitele se pot servi calde sau reci.