Pentru mama, tata, buni si mosu care m-au vizitat la Cj :D
Pentru aluat [de post]:
Pentru sosul de kiwi:
Aluatul:
Intr-un vas inalt, punem faina amestecata cu sarea si cu zaharul si facem o gaura in mijloc. Acolo turnam apa, cate putina, amestecam energic si luam tot mai mult din faina. Nu incorporam toata faina deodata sa nu se formeze cocoloase.
Incingem bine o tigaie unsa cu putin ulei si coacem clatite subtiiiiiri pe ambele parti, la foc mediu.
Sosul de kiwi:
Curatam fructele de coaja si le taiem cubulete. Caramelizam zaharul la foc mic, apoi adaugam bucatelele de kiwi si lasam la foc mic sa fiarba pana se mai evapora din sucul lasat si se leaga putin sosul. Separat, amestecam bine faina cu sucul de portocale si turnam in fir subtire peste fructe amestecand bine. Luam imediat de pe foc, nu trebuie sa se ingroase foarte tare. Adaugam la final esenta si zaharul vanilinat.
Ai mei dragi musafiri au fost foarte incantati :D Sosul n-a fost nici prea dulce, nici fad. Iar gustul usor acrisor de kiwi i-a dat savoare.
1
Putem lasa sosul asa cum este, cu bucatele de fruct; eu l-am si dat apoi prin blender.