Sunt usor de preparat si , in plus, amestecul de somon si spanac proaspat este grozav!
1.Se "coace" somonul 15 minute la abur.Apoi, se taie cubulete.
2.Se curata spanacul, se spala si se scurge .Se spala si frunzulitele de busuioc.
3.Se pun 60g. unt intr-o tigaie .Se adauga spanacul si hasmatuchi tocat si se calesc 5 minute,apoi somonul taiat cubulete ,smantana, sare si piper si se mai lasa la calit inca 3 minute.
4.Se preincalzeste cuptorul la 90*C.
5.Se umplu clatitele cu compozitia de somon ,pliindu-se ca si sarmalutele si se aseaza intr-un vas de Jena uns cu unt.Restul de unt se repartizeaza peste clatite si se coc la cuptor timp de 10 minute.La servire, se garnisesc cu frunzulite de busuioc si se servesc cu salata de iarba -grasa.
5.Salata de iarba-grasa se prepara astfel:se amesteca 2 cesti de frunze si tulpine de iarba-grasa -spalate si tocate-cu 2 cartofi fierti si taiati cubulete, cu 4 cesti de salata verde, spalata, scursa si rupta cu mana in bucatele,cu un manunchi de patrunjel verde tocat, cu 1 morcov ras, cu un ardei rosu taiat cubulete si cu 1 borcan de maioneza light .