Clatite cu pasta de dovleac

de lia maria in Dulciuri, 1 Noi 2011 | 7563 vizualizari

 

Usor si rapid de facut, cu o minunata aroma si gust deosebit, ce ne re-aminteste ca a venit dinnou toamna!

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 ceasca pasta de dovleac
  • 1 ceasca lapte
  • 1 ceasca apa mineral
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 lingura unt topit
  • un praf de sare
  • faina
  • Umplutura
  • zahar praf
  • scortisoara praf
  • dulceata/gem la alegere
  • frisca
  • 2 linguri ulei, pt prajit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu pasta de dovleac:

Amestecam bine, bine, ingredientele umede si la final adaugam faina, atat cat sa rezulte un aluat de consistenta unei smantani mai groase. Punem aluatul optinut la rece pentru 15-30’. Intre timp amestecam intr-un bol separat, cateva linguri de zahar praf cu scortisoara.

Punem o tigaie de teflon la incins, o stropim/ungem foarte putin cu ulei si cu un polonic mic, luam din aluat si formam gramajoare care se vor intinde formand clatitele. Le coacem pe ambele parti, apoi le scoatem cu o paleta pe o farfurie si in locul lor, dar numai dupa ce stropim dinnou cu ulei, adaugam alt aluat si procedam la fel pana cand terminam de copt toate clatitele.

Clatitele fierbinti, in ordinea in care le scoatem din tigaie, le presaram din abundenta cu amestecul de zahar si scortisoara, apoi le suprapunem intr-un bol cu capac. Fiind fierbinti, zaharul se topeste instantaneu iar dulceata lui si aroma scortisoarei, patrund in fiecare clatita, iar combinatia  aceasta dovleac-scortisoara, da un gust aparte, un gust special !

Se pot servi ca atare sau dupa preferinta cu dulceata/gem la alegere si decorate cu frisca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu pasta de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

lia maria 1

09.11.2011, 13:07

danakarin
diana_k
Miuta

lia maria 1

09.11.2011, 13:08

Rosemarie
Bucataras promit sa vin cu reteta de pasta

DIANA B 1

09.11.2011, 14:08

Imi plac toate clatitele , dar cu dulceturi si creme de toata ziua , din acestea n-am mancat niciodata , arata f bine , dar nu stiu daca as manca , mie neplacandu-mi nici pepenele galben , ce sa mai zic de Bostan de care sunt satuuula pana peste cap de 32 de ani ...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta rapida si gustoasa de Briose cu iaurt si gem de caise