Nu oricand avem timp sa facem un desert sofisticat...dar un desert bun si rapid cum ar fi clatitele,oricand :)
Intr-un castron punem 1/2 cantitate apa,uleiul ,vanilia si sarea ;adaugam faina si coaja razuita de la o portocala.Amestecam bine fara cocoloase si mai punem cate un pic de apa pana obtinem o crema destul de lichida asa ca pentru clatite :).
Incingem o tigaie si facem clatite.
Umplutura
Cojim cele 2 portocale ramase in asa fel incat sa nu luam si partea alba.
Taiem coaja fasii subtiri.
Intr-o olita punem la fiert coaja de portocala.Cand da in clocot lasam 2 minute si o scurgem.
Punem din nou la fiert in alta apa,si mai fierbem 2 minute dupa care o mai scurgem o data.
A treia oara coaja de portocala o punem la fiert cu 3 linguri apa si zeama de la 3 portocale,zaharul si scortisoara.
Lasam la fiert pana se mai reduce un pic zeama.
Adaugam amidonul .amestecam repede si lasam pe foc 2-3 minute.sucul se ingroasa,devine ca un sos.
Luam de pe foc si lasam la racit.
Clatitele le umplem cu nuca prajita si acest sos din coji de portocale.
Nu va spun ce bunatate de clatite se obtin :)
1
eu am avut si 2 mandarine si le-am adaugat la fiert impreuna cu cojile de portocala
2
coaja de portocala se poate da prin razatoare,