Pentru micul dejun am ales sa pregatesc cateva clatite delicioase, umplute cu dulceata de visine. Pentru o prezentare frumoasa am imbracat 2 clatite in ciocolata topita.
Intr-un bol amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat si praful de sare). Cernem compozitia uscata o singura data. Separat trebuie sa mixam cele 2 oua cu laptele si esenta de vanilie. Omogenizam bine. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixam bine. Daca aluatul este prea gros, atunci mai adaugati lapte. (aluatul trebuie sa ramana mai gros decat la clatitele traditionale). Ungem tigaia de clatite cu un servetel sau un buretel imbibat in ulei. Asa trebuie sa procedam dupa fiecare clatita. Cu un polonic turnam usor compozitia in centrul tigaii. Lasam clatita aproximativ 1 minut la foc mediu, iar apoi o intoarcem pe partea cealalta. Le rulam iar apoi turnam dulceata de visine si toppingul de ciocolata. Eu le-am prezentat imbracate in ciocolata topita. Am topit ciocolata la bain-marie, am pus-o intr-un pos si am inceput sa ma joc cu ciocolata pe bucatele de hartiede copt. Le-am lasat la frigider sa se raceasca aproximativ 3 minute, iar apoi le-am rulat pe clatite si le-am pus din nou in frigider. Dupa 5-6 minute le-am scos si am desfacut hartia de copt).