Clatite:
Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala, sa iasa o compozitie ca o smantana. Se adauga zaharul, galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si se mixeaza bine. La sfarsit, incorporam si albusurile batute spuma cu un praf de sare.
Tigaia in care vom coace clatitele se pensuleaza cu putin ulei. Se toarna in tigaie atata compozitie cat sa acopere fundul tigaii in strat subtire. Cand s-a copt pe o parte se intoarce pe partea cealalta cu ajutorul unei palete.
Crema:
Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa.
Mascarponele se mixeaza cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza frisca amestecand usor.
Clatitele racite se acopera cu un strat de crema, se presara zmeura, apoi se ruleaza strans.
Daca aveti musafiri si vreti sa-i surprindeti si sa-i rasfatati :)) le ornati cu frisca.
ai greu e la copt clatitele, ca apoi treaba merge struna, iar de mancat se mananca cu spor. :))