Clatite cu ciuperci- reteta nr. 100!

de mamaieelena in Aperitive / Garnituri, 16 Iul 2011 | 4206 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250gr.ciuperci proaspete
  • 1 ceapa potrivit de mare
  • 1/4 legatura marar
  • 1/4 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei

Pentru clatite:

  • 2 oua
  • 150 gr.faina
  • 300 ml.lapte
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • 1 iaurt natural de 150gr.
  • 100 gr.cascaval pentru ras deasupra

Pentru uns vasul :

  • margarina si pesmet pentru tapetat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu ciuperci- reteta nr. 100!:

Ciupercile se curata, la fel si ceapa ,dupa care se vor toca de dimensiunea bobului de porumb si se pun in tigaie la calit cu cele 3 linguri de ulei si se lasa pana scade toata zeama care o lasa ciupercile si ceapa.

Se dau la rece. Cand s-au racit punem verdeata tocata marunt si asezonam.

Pregatim aluatul pentru clatite punanand intr-un vas toate ingredientele si le batem cu mixerul .Eu am copt clatitele cu aparatul de clatite mi se pare mai simplu si fara miros.

Am pregatit vasul de jena cu margarina si pesmet dupa care am pus in mijlocul clatitelor din compozitia cu ciuperci si le-am rulat ca pe sarmale si le-am asezat in vas am pus deasupra iaurtul si cascavalul ras .Am dat la cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 30 minute sau pana se rumenesc.Pofta buna si va invit la cea de-a 100-a reteta , va rog sa o incercati si sa gustati cu toata increderea sunt delicioase...

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ciuperci- reteta nr. 100!" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose sarate cu telemea si ciuperci