Cernem într-un castron făina cu cacaua și sarea. Într-un bol amestecăm ouăle bine cu un tel. Adăugăm zahărul și batem în continuare. Adăugăm treptat din compoziția de făină și din apa minerală. La sfârșit adăugăm esența de rom și uleiul, amestecând bine. Se lasă minim 15 minute să se odihnească. Într-o tigaie ce nu lipește, turnăm câte un polonic din compoziția de clătite. Tigaia trebuie unsă doar la prima clătită cu foarte puțin ulei. Pentru că am pus ulei și în compoziție, la mine nu a mai fost nevoie să mai ung tigaia pe parcurs. Se coc clătitele pe ambele părți. Se lasă la răcit. Turnăm câte o lingură de lapte de cocos pe fiecare clătită, împăturim și aranjăm pe farfurie. Mai punem și deasupra câte o lingură de lapte de cocos, apoi adăugăm dulceața preferată. La mine a mers de minune cea de afine.
1
Dacă nu vă înțelegeți prea bine cu laptele de cocos, înlocuiți cu frișcă :)