Mie asta mi se pare compozitia ideala de clatite. Asa ca am folosit compozitia pentru clatitele aperitiv cu branza si pentru clatitele cu finetti. Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/clatite-aperitiv-cu-telemea-si-oregano/
Mai intai, pregatim compozitia pentru clatite: punem ouale intr-un bol, adaugam un praf de sare si le batem putin cu telul. Adaugam apa si batem in continuare, iar apoi faina treptat. Compozitia trebuie sa fie moale, sa curga. Daca vi se pare prea groasa, mai adaugati putina apa (sau putina faina, daca este prea subtire).
Adaugam si uleiul. Incingem bine o tigaie de teflon sau speciala pentru clatite si punem cu polonicul din compozitie. Lasam sa sa coaca pe ambele parti.
Punem branza pasata cu furculita pe clatite si le rulam. Pudram cu oregano uscat. Daca doriti, puteti amesteca oregano cu branza.
1
Din aceasta compozitie, puteti face si cu finetti sau cu gem.
2
Eu am facut si un tort de clatite cu finetti.