Aceasta reteta va va umple papilele gustative de savoare si prospetime. E buna si in perioada de dieta in ziua "rasfatului"
Pentru aluatul de clatite:
Pentru umplutura:
Pentru decor:
Laptele de vaca se amesteca intens cu iaurtul, branza si sare. Se adauga o lingura de faina alba, iar restul cat cuprinde faina integrala. Se amesteca pana se omogenizeaza toata faina. La sfarsit se adauga esenta de rom si se lasa la frigider pentru 30 de minute ca sa se odihneasca.
Intre timp pregatim crema de branza. Branza se faramiteaza, se adauga zaharul si smantana. Se amesteca energic pana devine ca o pasta.
Capsunile se taie bucatele mici.
Se pune tigaia pentru clatite la incins cu o picatura de ulei. Dupa ce s-a incins se adauga un strat mai gros de aluat(cam pentru 2 clatite sa fie) si se asteapta sa se coaca. Se intoarce, iar dupa ce s-a facut il asezam pe o farfurie intinsa.
Peste clatite se intinde branza, se adauga capsunile si se impatureste in 2. Se pudreaza cu zahar pudra pe deasupra
Pofta buna!
1
In caz de gazul nu trasfera uniform caldura rotiti tigaia ca sa se coaca uniform si sa nu va treziti ca e lipita si se rupa cand o intoarceti.
2
Se poate folosi orice tip de esenta vreti.
3
Capsunile se pot inlocui foarte usor cu ananas, piersici, caise, cirese/visine, fructe de padure etc.