Acest preparat este des intalnit in nordul Italiei...si este deosebit de apreciat.
Umplutura este savuroasa, ciupercute, dovlecei si rosii uscate la soare...
1. Puneti la mixer ingredientele pentru clatite, mixati-le bine la inceput numai cu o jumatate din cantitatea de lapte si apoi restul si lasati sa stea la odihnit 30 de minute.
2.Intre timp faceti umplutura.
Se incinge uleiul in tigaie mai mare si se pun pe rans la sotat legumele, ciupercutele, dovleceii, rosiile uscate si restul ingredientelor pentru umplutura Se ia tigaia de pe foc, se pune parmezanul ras, piperul negru, sarea si se lasa deoparte.
3.Se fac clatitele, punad cate putin ulei in tigaie si lasand sa se rumeneasca usor avand grija sa nu le ardem si sa le intoarcem la timp. Le scoatem si le lasam putin sa se raceasca.
4.Incingem cuptorul la 200 grade.( poz 6)
Preparam sosul rapid:
Topim untul, adaugam faina, o prajim un minute usor la foc mic, adaugam treptat laptele amestecand sa se ingroase, apoi piperul, nucsoara sarea si luam de pe foc adaugand si parmezanul.
Impartim umplutura la toate clatitele rulam, le punem intr-un vas uns cu unt, turnam sosul, ornam si dam la cuptor pentru 25 de minute...apoi desigur le servim cu mare bucurie si cu zambetul pe buze...simtind aroma italieneasca autentica!
1
nucile de pin( daca va plac) si rosiile uscate dau aroma italieneasca specifica...iar parmezanul completeaza nota!