Clatite Brasovene

de Micutza Luana in Dulciuri, 22 Mai 2013 | 4415 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • -2 plicuri zahar vanilat,
  • -50 gr zahar
  • -coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala
  • -20 ml cognac
  • -estenta de rom
  • -200 gr branza de vaci proaspata
  • -100 gr stafide
  • -apa plata
  • -apa minerala
  • -faina cat cuprinde
  • -ulei pentru prajit
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite Brasovene:

Amestecam coaja de portocala si lamaie cu faina, apoi pe rand zaharul vanilat, cognacul si apa atat minerala cat si plata. Amestecam pana obtinem o compozitie nici prea subtire, nici prea groasa .

Intre timp pregatim si umplutura pentru clatite. Branza o amestecam cu ouale, zaharul vanilat si zaharul alb. Obtinem o crema peste care adaugam si esenta de rom si stafidele.

Si incepm prin a face clatitele, rand pe rand. Cand sunt gata punem cate o lingura din compozitie si le impaturim facand un patrat. Le asezam intr-o tava, nu este necesar sa o ungem cu nimic si lasam la cuptor circa 15 minute.

Se serveste cu smantana si zahar pudra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite Brasovene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu branza dulce la cuptor