Clatite banatene

de mirela0911 in Prajituri, 25 Aug 2011 | 6877 vizualizari

 

Mmmm......cand ati servit ultima oara clatite banatene? .........Eu azi am facut si mancat pentru prima oara si nu pot sa spun decat mmmmm.......!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 12 clatite
  • 500g urda (eu asta am avut)
  • 100ml lapte
  • zahar
  • 4 oua
  • 50g stafide
  • 300g smantana
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene:

Se fac 12 clatite dupa reteta proprie.

Urda se zdrobeste cu furculita, se adauga laptele, zahar dupa gust si un ou. Se omogenizeaza iar la final se pun stafidele si se mai amesteca putin. Se umple clatitele cu aceasta compozitie si se aseaza una langa alta intr-un vas de yena tapetat cu unt. Peste clatite se pun bucatele de unt.

Smantana se amesteca cu galbenusurile, zahar dupa gust si un plic de zahar vanilat. Se toarna peste clatite, iar albusurile se bat spuma tare cu 3-4 lg zahar, dupa care se intinde peste clatite, se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 20 minute cu usa cuptorului intredeschisa.

O bunatate, pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

adry88 1

26.08.2011, 20:34

vreau si eu

Lau 1

29.08.2011, 13:18

delicioasa

cocineraviajera 1

11.10.2011, 23:20

Ce bunatate . Obisnuiesc sa fac clatite de felul asta, dar nu stiam ca se numesc banatene. Eu insa nu pun stafide, ca unora nu le place. Sunt grozave

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu flori de salcam