Clatite aperitiv cu leurda si ardei copt

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 25 Apr 2016 | 3195 vizualizari

 

Dacă tot a apărut leurda în piață, vreau să profit de aroma ei și să o includ în cât mai multe preparate.
 
De data aceasta m-am oprit la o rețetă de clătite aperitiv, tare de efect, zic eu.
 
Le-am preparat la panini maker, dar pot fi preparate și la tigaie, însă mie îmi plac în mod deosebit cum ies la acest aparat minune.
 

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • 250 ml lapte
  • 150 ml apă minerală
  • 150 g șuncă presată
  • 3 ardei capia copți
  • 4-5 frunze de leurdă
  • 3-4 fire de patrunjel
  • un praf de ghimbir
  • un praf de sare
  • 300 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 g mozzarella răzuită
  • 50 g parmezan ras
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite aperitiv cu leurda si ardei copt:

Mai întâi tăiem în cuburi șunca presată, ardeiul copt în fașii, iar leurda și pătrunjelul, le tocăm mărunt.

 

Batem ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm laptele și ingredientele tocate.

Punem și zeama de la ardeii copți, pentru o notă de dulceață și culoare.

Eu am avut ardei la congelator și i-am lăsat de seara să se dezghețe în frigider.

Adăugăm apoi apa minerală și treptat, făina amestecată cu praful de copt.

Amestecăm 200 g faină cu praful de copt, pentru că nu vom ști la fix câtă făină înglobează aluatul de clătite.

Adăugăm făina până când va rezulta o compoziție mai groasă decât cea de la clătitele clasice, având în vedere că avem și alte ingrediente prin ea.

Lăsăm compoziția să se odihnească 5-6 minute, apoi conectăm panini maker-ul la sursa de curent, iar când ledul ne avertizează că plitele s-au încins, punem două polonice din compoziție pe plita inferioară și închidem capacul, presând ușor pentru a se întinde compoziția uniform.

 

Clatite-aperitiv-cu-leurda-si-ardei-copt-1 Clatite-aperitiv-cu-leurda-si-ardei-copt-2

 

Așteptăm avertizarea ledului, care ne spune că e gata clătita noastră, apoi o transferăm pe platou și presărăm peste ea, rapid, parmezan și mozzarella și o rulăm fierbinte, pentru a se topi mozzarella în interiorul ei.

 

Clatite-aperitiv-cu-leurda-si-ardei-copt-3 Clatite-aperitiv-cu-leurda-si-ardei-copt-4 Clatite-aperitiv-cu-leurda-si-ardei-copt-5 Clatite-aperitiv-cu-leurda-si-ardei-copt-6

 

Procedăm la fel și cu următoarele cătite, până epuizăm aluatul.

Servim clătitele calde, alături de o cană de lapte, iaurt, sau după preferințele fiecăruia.

Clatite-aperitiv-cu-leurda-si-ardei-copt-8

Sunt foarte bune și aspectuoase aceste clătite aperitiv cu leurdă și ardei copt, merită preparate și atunci când avem musafiri și se pot reîncălzi la cuptor sau la microunde, dar sunt la fel de bune și reci.

Să vă fie de folos!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite aperitiv cu leurda si ardei copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

RuxyRux 1

02.05.2016, 23:26

De-a dreptul wow! Arata incredibil!

Andra_Constantinescu 1

03.05.2016, 00:52

Tare bine arata!

CameliaR 1

12.05.2016, 12:10

Wooow, cat de minunate sunt! Arata atat de bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tartă aperitiv