Daca vrei un aperitiv rapid, clatitele aperitiv sunt solutia ideala.
Te uiti prin frigider ce ai , umpli clatitele, le gratinezi putin la cuptor si gata bunatatea...
O salvare urgenta pentru cand ai musafiri ce se anunta ca vin pe ultima suta de metri.
Preparam clatitele dupa metoda obisnuita, din oua , faina si apa minerala. Condimentam apoi impartim compozitia in doua. Intr-una punem spanac fiert tocat marunt si in cealalta pasta de ardei.
Amestecam sa se omogenizeze si lasam 10 minute sa se odihneasca aluatul.
In tigaia non-aderenta pusa la incalzit pe aragaz, coacem clatitele, fara ulei si le tinem la cald.
Pentru umplutura, pulpele cu pielita indepartata si dezosate , le frigem la gratar , apoi le taiem marunt.
Ceapa verde curatata si taiata marunt, o sotam putin , adaugam ciupercile din conserva si carnea de pui.Condimentam si adaugam mararul verde si oul.Omogenizam si umplem clatitele cu aceasta compozitie.
Clatitele le montam int-un vas termorezistent uns cu unt si presarat cu putin pesmet.
Smantana o batem bine cu ouale , adugam sare si le rasturnam peste clatite. Radem deasupra cascavalul si dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pina se rumeneste deasupra, cam 30-40 de minute.
Intre timp preparam sosul cu care vom servi clatitele.
Doua -trei linguri de ulei de masline il incalzim intr-o tigaie. Adaugam o lingurita rasa de oregano pe care o lasam sa-si dezvolte aroma in uleiul incalzit, cam 1 minut.
Amestecam uleiul cu 200 ml iaurt, sare piper si un catel de usturoi presat. Omogenizam.
Servim clatitele alaturi de acest sos caldut.
Pofta mare sa aveti !
1
Se poate face orice fel de sos linga clatite sau se pot servi doar cu smantana alaturi.