Clatite aperitiv bicolore

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 20 Apr 2013 | 5933 vizualizari

 

Daca vrei un aperitiv rapid, clatitele aperitiv sunt solutia ideala.
Te uiti prin frigider ce ai , umpli clatitele, le gratinezi putin la cuptor si gata bunatatea...
O salvare urgenta pentru cand ai musafiri ce se anunta ca vin pe ultima suta de metri.

 

INGREDIENTE

  • - pentru clatite:
  • 2 oua
  • 200 g faina
  • 500 ml apa minerala
  • sare
  • piper
  • 2 linguri spanac tocat
  • 1 lingura pasta de ardei
  • - pentru umplutura:
  • doua pulpe pui
  • 150 g ciuperci fierte si taiate
  • 3 fire ceapa verde
  • marar verde
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • -pentru gratinat:
  • 200 ml smantana
  • 100 g cascaval
  • 2 oua
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite aperitiv bicolore:

Preparam clatitele dupa metoda obisnuita, din oua , faina si apa minerala. Condimentam apoi impartim compozitia in doua. Intr-una punem spanac fiert tocat marunt si in cealalta pasta de ardei.

Amestecam sa se omogenizeze si lasam 10 minute sa se odihneasca aluatul.

In tigaia non-aderenta pusa la incalzit pe aragaz, coacem clatitele, fara ulei si le tinem la cald.

Pentru umplutura, pulpele cu pielita indepartata si dezosate , le frigem la gratar , apoi le taiem marunt.

Ceapa verde curatata si taiata marunt, o sotam putin , adaugam ciupercile din conserva si carnea de pui.Condimentam si adaugam mararul verde si oul.Omogenizam si umplem clatitele cu aceasta compozitie.

Clatitele le montam int-un vas termorezistent uns cu unt si presarat cu putin pesmet.

Smantana o batem bine cu ouale , adugam sare si le rasturnam peste clatite. Radem deasupra cascavalul si dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pina se rumeneste deasupra, cam 30-40 de minute.

Intre timp preparam sosul cu care vom servi clatitele.

Doua -trei linguri de ulei de masline il incalzim intr-o tigaie. Adaugam o lingurita rasa de oregano pe care o lasam sa-si dezvolte aroma in uleiul incalzit, cam 1 minut.

Amestecam uleiul cu 200 ml iaurt, sare piper si un catel de usturoi presat. Omogenizam.

Servim clatitele alaturi de acest sos caldut.

Pofta mare sa aveti !

TIPS-URI

1

Se poate face orice fel de sos linga clatite sau se pot servi doar cu smantana alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite aperitiv bicolore" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

20.04.2013, 21:24

Super...eu le-am facut si cu sfecla...delicioase...arata grozav!

diaconta 1

20.04.2013, 22:21

Daaaaaaaa clatitele sunt usor de combinat

diana_k 1

22.04.2013, 11:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv clatite cu branza si dovlecel