Clafoutis cu visine

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 28 Iun 2014 | 9438 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr visine fara samburi
  • 200 gr faina alba de grau
  • 540 ml lapte proaspat
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri cu unt
  • 6 oua mari
  • optional: esente de rom si/sau vanilie
  • zahar vanilat pentru pudrat clafoutis
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu visine:

 Ungem o forma termorezistenta cu putin unt, o tapetam cu hartie de copt si asezam, uniform, visinele curatate de samburi (pe cat posibil pastrate intregi – vor avea un aspect mai placut).

 Restul ingredientelor la asezam intr-un bol, rand pe rand: faian cernuta, zaharul, untul topit si esentele, ouale si laptele proaspat. Le mixam la cea mai mica treapta sau le omogenizam cu ajutorul unui tel. Compozitia obtinuta, asemanatoare celei pentru clatite, o turnam peste visine.

 Punem vasul in cuptorul preincalzit si coacem clafoutis pana ce trece testul clasic, cel al scobitorii. Visinele ridicate la suprafata, fiind foarte zemoase, va pot induce in eroare.

 Pastram vasul in cuptor, pana ce se raceste treptat, moment in care putem pudra cu zahar vanilat.

 Personal, imi pare cea mai buna alegere in ceea ce priveste folosirea visinelor. Sunt divine!

 Se serveste rece, cu pofta!

  

P.S. Varianta cu cirese nu m-a impresionat deloc. De fapt nici nu ma atrag in mod deosebit, mai  ales in prajituri.

 

TIPS-URI

1

Am folosit cantitatea dubla pentru toate ingredientele, mai putin pentru visine. Cele 500 gr au fost suficiente pentru a acoperi tava. Zaharul, este de asemenea, mai mult decat suficient. Insa daca visinele sunt foarte acre , se poate mari cantitatea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu visine" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu visine