Clafoutis cu visine

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 28 Iun 2014 | 9665 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr visine fara samburi
  • 200 gr faina alba de grau
  • 540 ml lapte proaspat
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri cu unt
  • 6 oua mari
  • optional: esente de rom si/sau vanilie
  • zahar vanilat pentru pudrat clafoutis
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu visine:

 Ungem o forma termorezistenta cu putin unt, o tapetam cu hartie de copt si asezam, uniform, visinele curatate de samburi (pe cat posibil pastrate intregi – vor avea un aspect mai placut).

 Restul ingredientelor la asezam intr-un bol, rand pe rand: faian cernuta, zaharul, untul topit si esentele, ouale si laptele proaspat. Le mixam la cea mai mica treapta sau le omogenizam cu ajutorul unui tel. Compozitia obtinuta, asemanatoare celei pentru clatite, o turnam peste visine.

 Punem vasul in cuptorul preincalzit si coacem clafoutis pana ce trece testul clasic, cel al scobitorii. Visinele ridicate la suprafata, fiind foarte zemoase, va pot induce in eroare.

 Pastram vasul in cuptor, pana ce se raceste treptat, moment in care putem pudra cu zahar vanilat.

 Personal, imi pare cea mai buna alegere in ceea ce priveste folosirea visinelor. Sunt divine!

 Se serveste rece, cu pofta!

  

P.S. Varianta cu cirese nu m-a impresionat deloc. De fapt nici nu ma atrag in mod deosebit, mai  ales in prajituri.

 

TIPS-URI

1

Am folosit cantitatea dubla pentru toate ingredientele, mai putin pentru visine. Cele 500 gr au fost suficiente pentru a acoperi tava. Zaharul, este de asemenea, mai mult decat suficient. Insa daca visinele sunt foarte acre , se poate mari cantitatea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu visine