Pentru ca am castigat in cadrul concursului de pe Bucataras produse Green Sugar am decis sa le incerc si in desert.
Este un indulcitor natural care nu schimba gustul preparatelor si nici a prietenei mele dragi de dimineata ,, cafeluta,,.
Cu ocazia postarii acestei retete vreau sa multumesc inca o data Green Sugar si Bucataras.ro pentru premiu .
Spalam ciresele si daca doriti scoateti samburi, dar nu e obligatoriu.
Intr-o tava de tarta punem cirese cat sa acopere tot fundul tavi.
Intr-un castron amestecam ouale cu green sugar si putina sare pana cand se dizolva zaharul .
Adaugam faina de migdale, faina de grau, laptele si omogenizam bine.
Aceasta compozitie o turnam peste cirese si dam la cuptorul incins la 180 grade cam 30-40 minute.
Marginile se vor ridica in timpul coacerii , dar nu are nimic. Cand se raceste vor revenii la normal.
Lasam desertul sa se raceasca si il pudram cu zahar pudra din abundenta .
1
se poate pune zahar si trebuie cam 4 linguri de zahar
2
desertul poate fi pregatit si cu alte fructe
3
folosid faina de migdale nu va fi atat de compact ca si clafoutisul cu faina de grau , dar va fi mai sanatos