Ciuperci umplute (la cuptor)

de DIANA B in Aperitive / Garnituri, 25 Iul 2011 | 9333 vizualizari

 

Iata , mai postez si eu cate ceva . Tot este urat afara dupa ploile astea , s-a racorit nitel , nu c-as da drumul cuptorului din bucataria casei , dar si afara era criminal de cald ...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci mari
  • 2 cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • 300 g specialitate porc , sau carne tocata
  • concentrat de legume sau sare
  • cascaval felii , sau branza topita felii
  • piper proaspat macinat
  • 2-3 linguri de ulei ptr calit
  • zeama de lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute (la cuptor):

Se spala si se curata ciupercile fara a li se inlatura pielita palariei , se indeparteaza coditele si se stropesc cu zeama unei lamai , ptr a-si pastra culoarea . Se curata usturoiul si ceapa si se toaca marunt , impreuna cu coditele ciupercilor si toate se dau la calit cateva minute , intr-o tigaie cu cateva linguri de ulei ; se adauga si specialitatea de porc (carnea tocata) si se continua calirea pana la evaporarea apei lasata de codite . Se potriveste totul , de sare si piper .

Palariile ciupercilor umplute cu aceasta compozitie se aseaza intr-o tava , stropita cu un pic de ulei si se da la cuptorul praincalzit ptr 50 de minute , la 180 de grade . La terminarea timpului de coacere , se adauga feliile de cascaval pe fiecare ciuperca .

Se servesc alaturi de rosii feliate .Sunt delicioase (zic , io ... sunt bunute si reci )

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute (la cuptor)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mix grill