Ciuperci umplute cu dovlecel si boabe de hrisca

de FlaviaD in Vegan / Raw vegan, 28 Aug 2013 | 8954 vizualizari

 

Daca doriti o masa consistenta si gustoasa, atunci incercati meniul acesta vegetarian si veti fi absolut incantati si multumiti de ce veti avea in farfurie. Fiindca sunt multe proteine insumate, provenite atat din boabele de hrisca, cat si din ciuperci, acest fel de mancare poate fi servit la fel de bine si la pranz. Insa poate reprezenta si o cina daca ne gandim ca vom avea in farfurie numai legume - ca tot se tine post.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci Champignon
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei capia
  • 2 linguri de boabe de hrisca
  • 2 rosii
  • cateva felii de branza de capra
  • mirodenii (busuioc, piper alb, sare)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute cu dovlecel si boabe de hrisca:

Eu am inceput prin a pune la fiert boabele de hrisca si prin a curata ciupercile si a le scoate piciorusele pe care nu le-am aruncat, ci le-am pus deoparte. Apoi am taiat cubulete mici dovlecelul, piciorusele ciupercilor pentru ca pot fi folosite daca sunt in stare buna si un ardei capia.

Cand boabele de hrisca au dat in cloclot, le-am scurs de apa si le-am adaugat si pe ele in castron, alaturi de piciorusele ciupercilor, ardeiul capia si dovlecelul. Am presarat si un praf de condimente – sare, piper alb si busuioc proaspat.

Am inceput a umple ciupercile cu compozitia rezulata din legume si dupa ce am umplut fiecare ciupercuta in parte, le-am asezat intr-o tava intinsa, unsa cu putin ulei de porumb. Deasupra fiecarei ciuperci umplute am asezat cate o felie de rosie taiata circular, iar la suprafata, ca un fel de capacel am asezat cate o feliuta de branza de capra. Branza avea sa se topeasca in cuptor si sa sigileze bine ciupercile astfel ca umplutura sa nu se verse prin tava.

Am dat la cuptor la foc mic pentru aproximativ 25 de minute si am scos cand ciupercile erau rumenite, iar branza topita si rumenita si ea un pic – chiar prinsese putina crusta la suprafata. Mi-a placut ca aromele s-au imbinat tare armonios ceea ce a facut ca mancarea aceasta simpla defapt sa fie delicioasa si sa arata foarte elegant.

Am servit alaturi de cateva felii de bacon incins in tigaie fara ulei si sos de usturoi facut in casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute cu dovlecel si boabe de hrisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

30.08.2013, 16:09

Interesanta reteta
Nu am mai gatit cu hrisca, iar dovleceii si ciupercile au putine calorii . Chiar doream retete care sa aiba cereale sau crupe . Sotul meu are glicemia usor crescuta siar fi o reteta potrivita .

FlaviaD 1

30.08.2013, 18:37

Multumesc. Daca ar probleme cu glicemia, cred ca i-ar face bine si ceva retete cu sfecla rosie cruda. Eu am prezentat si o salata pe baza de sfecla rosie si hrisca. Sper sa fie de ajutor

monik80 1

18.03.2015, 22:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute