Ciuperci umplute

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 25 Mar 2016 | 10496 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ciuperci de marime medie
  • 1 ceapa mica,
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 morcov
  • o bucatica de carnat afumat
  • putina carne de pui
  • 50 gr bacon afumat
  • ulei de masline,
  • sare,piper,
  • 1/2 rosie coapta,
  • 1 lingura pasta de rosii
  • oregano proaspat
  • mozarella razuita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute:

Ciupercile le alegem medii, nu foarte mici, dar nici prea mari. Eu am luat ciuperci maronii dar sunt foarte bune si cele champignon. Le spalam si le uscam bine cu un servet de hartie. Le scoatem piciorusele :D si le punem deoparte, deoarece le vom folosi la umplutura.

Pentru umplutura am pus in robot ceapa cu morcovul si usturoiul-sa fie tocate fin. Le-am pus in tigaie la calit cu ulei de masline si am adaugat apoi piciorusele de la ciuperci maruntite si ele in robot, carnatul tocat marunt -cat de marunt putem; baconul cubulete, puiul (eu am folosit pui ramas de la un pui rotisat) si el maruntit bine si amestecam bine. Punem sare, piper, rosia cubulete cat mai mici si pasta de rosii. Lasam sa se caleasca bine si sa scada zeama lasata si la final adaugam oregano verde tocat fin.

-Umplem ciupercile si le aranjam frumos intr-o tava in care am pus o folie de aluminiu sau puteti pune hartie de copt. Dam la cuprotul incins in prealabil la 180 grade pt cca 25-30 minute, pana ciupercile sunt bine patrunse . Intre timp le verificam-e posibil sa lase ciupercile zeama-incercam sa o scurgem si dam iar la cuptor,pana se coc frumos . Inaitne de a fi gata scoatem-resaram cu mozarella si dam iar pt 2-4 minute-

Servim ca aperitiv sau gustare  cu salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute,invelite in piept de pui