Ultima data cand am pregatit ciolan afumat cu fasole, am taiat o bucata din el si azi am pregatit acest deliciu.
Bucata de ciolan afumat se taie bucati (dupa placul fiecaruia) si se pune intr=o craticioara cu apa la fiert pentru circa 40 minute.
Cand a trecut timpul mentinat scurgem de zeama bucatiile si le punem intr-o tigaie wok cu ulei de masline la prajit pentru cateva minute pe ambele parti, dupa care se scot pe o farfurie.
Cartofii se spala bine, se taie in jumatate si se pun la fiert cu apa si sare pentru circa 10 minute, se scurg bine si se pun in tigaia wok sa se rumeneasca putin.
Punem bucatiile de ciolan peste cartofii usor rumeniti (atentie nu trebuie sa fie foarte mult ulei in tigaie) si ceapa tocata marunt si turnam zeama in care am fiert ciolanul cat sa acopere, lasam la foc mic sa fiarba.
Cand zeama a scazut, punem condimentele si mararul tocat marunt.
Pofta buna!
1
se serveste cu muraturi