Aveam poftă de ciuperci și m-am gândit să încerc ceva nou. Pentru această rețetă delicioasă m-am inspirat de la Lau, căreia îi mulțumesc și o pup. Eu am lăsat preparatul mai mult la cuptor, deoarece am vrut să se facă bine ouăle, deoarece a mâncat și fetița mea de 2 ani.
Speli ciupercile, le tai felii și le fierbi pentru 5-10 minute.
Într-o cratiță topești untul, adaugi ceapa tocată marunt și morcovul dat pe răzătoarea mică.
Lași să se călească puțin, după care adaugi ciupercile scurse bine de apă, o cană cu apă, sare, piper, boia de ardei dulce și amestec ierburi de grădină Delikat și lași să fiarbă cca. 15 minute.
Într-un bol bați ouăle cu sare, adaugi smântâna, amesteci bine, adaugi ciupercile răcorite, amesteci și torni în tava unsă cu unt.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, cca. 25-30 de minute.
Servești cu mămăliguță.