Mic-dejun? Pranz? Cina? Este ce vreti voi, puteti sa serviti acest preparat oricand, iar de cele mai multe ori toate aceste ingrediente le gasiti prin frigider. Daca mai pregatiti si o salata de legume, atunci meniul este unul perfect!
Spalati ciupercile, le stergeti cu un servetel si le taiati bucatele. Ceapa verde o taiati rondele. Incingeti o tigaie, puneti baconul, il rumeniti usor. Adaugati ciupercile, ceapa verde, amestecati. Le innabusiti la foc potrivit pana se evapora lichidul ce il lasa ciupercile. Trageti tigaia deoparte. Puneti compozitia in doua vase de ceramica, vase de o persoana. Sau puteti folosi un vas mai mare. Spargeti usor, cate doua oua, in fiecare vas. Presarati putina sare, piper si ierburi de provence peste oua. Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 10-12 minute, pana sunt facute si ouale, sa nu ramana albusul crud. Cand sunt gata, scoateti vasele din cuptor si rupeti deasupra bucatele de cas. O bunatate de preparat a iesit! Sa aveti pofta!