Vă invit să încercați și voi un preparat delicios și foarte ușor de pregătit. Eu m-am inspirat de la Oana pentru această rețetă și îi multțumesc :*
Se pun cubulețele de carne în uleiul încins și se sotează câteva minute, până când carnea începe să își schimbe culoarea. Se condimentează cu condiment pentru pui, sare si piper după gust.Se adaugă ceapa tocată cubulețe, usturoiul, ciupercile tăiate cubulețe mici și se sotează pentru 3-4 minute până se înmoaie puțin.
Se adaugă apa fierbinte, se acoperă oala cu un capac și se lasă 20-30 de minute să fiarbă la foc potrivit.
Se pune untul în altă crăticioară și se lasă să se topească. Se adaugă apoi toată făina și se amestecă cu un tel, la foc mic. Se pune treptat câte un polonic de supă / apă fierbinte și se amestecă încontinuu, să nu se formeze cocoloașe. Se adaugă din acest amestec peste carnea de pui atât cât se dorește, până ajunge ciulamaua la consistența dorită.
La final se adaugă smântâna și se mai lasă 4-5 minute să fiarbă. Se condimentează după gust cu sare și piper și se servește ciulamaua împreună cu mămăligă și puțin mărar verde tocat.