Carnita se taie cubulete mici. Se incinge ulei de masline in tigaie si se prajeste carnita bine bine. Ciupercile se scurg de zeama si se adauga la carnita dupa ce aceasta s-a rumenit frumos. Se taie ceapa marunt si se pune peste si se lasa sub capac 5 minute la foc mic, sa se inmoaie ceaoa frumos. Se adauga apoi apa sau zeama de carne cat sa acopere bine totul. Se sareaza si se adauga un praf de piper si se lasa la fiert. Dupa 20 minute se verifica carnita, daca e aproape fiarta se adauga si rozmarinul ( o crenguta mcia) si cei doi catei de usturoi pisati. Se mai lasa 10 minute la foc potrivit spre mic. La sfarsit se desface o lingurita de amidon cu putina apa, se amesteca cu smantana foarte bine si se toarna peste carnita...sa fie suficienta apa pe carnita cat sa ramana si sos. Se mai asezoneaza cu patrunjel verde.
Pastele se fierb in apa sarata cu putin ulei conform instructiunilor de pe ambalaj, cam 11 minute. Se lasa in apa, nu se scurg.
Se pun in farfurie pastele cu o paleta asa fierbinti, peste ele se presara parmezan ras si deasupra sosul cu carnita
Pofta buna!