ciulama de ghebe cu pulpe la cuptor
Se pregatesc pulpele cu sare,piper si jumatate din gamalia de usturoi pisat , se aseaza intr-o tava in care punem cca 6 linguri cu ulei si se toarna paharul cu vin.Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor la 220° timp de 20 de minute dupa care se scoate tava , se descopera , se invart pulpele si se introduce din nou la cuptor pentru alte cca 15 minute apoi se mai intorc odata si se lasa la cuptor cca 10 minute sa se rumeneasca.
Intre timp se curata ceapa si se taie foarte fin , se pune la calit la foc iute in putin ulei pana devine putin aurie.Ghebele se toaca marunt(eu le-am dat prin robotel) si se adauga peste ceapa.Se adauga si usturoiul pisat apoi smantana amestecata bine cu faina si jumatate de pahar cu apa.Se fierbe la foc mic pana devine cremoasa ciulamaua.Se pune sare dupa gust.
1
Ciulamaua se poate servi si ca pat pentru pulpe.Eu am optat pentru varianta garnitura.