Ciulama de ghebe cu pulpe la cuptor

de cristi2 in Pui, 25 Feb 2012 | 6121 vizualizari

 

ciulama de ghebe cu pulpe la cuptor

 

INGREDIENTE

  • 300 g ghebe fierte
  • 300 g smantana
  • o lingura faina alba
  • pulpe de pui (cate una de persoana)
  • ulei
  • un pahar cu vin alb
  • o gamalie de usturoi
  • o ceapa
  • un pahar cu apa
  • sare dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ghebe cu pulpe la cuptor:

Se pregatesc pulpele cu sare,piper si jumatate din gamalia de usturoi pisat , se aseaza intr-o tava in care punem cca 6 linguri cu ulei si se toarna paharul cu vin.Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor la 220° timp de 20 de minute dupa care se scoate tava , se descopera , se invart pulpele si se introduce din nou la cuptor pentru alte cca 15 minute apoi se mai intorc odata si se lasa la cuptor cca 10 minute sa se rumeneasca.

Intre timp se curata ceapa si se taie foarte fin , se pune la calit la foc iute in putin ulei pana devine putin aurie.Ghebele se toaca marunt(eu le-am dat prin robotel) si se adauga peste ceapa.Se adauga si usturoiul pisat apoi smantana amestecata bine cu faina si jumatate de pahar cu apa.Se fierbe la foc mic pana devine cremoasa ciulamaua.Se pune sare dupa gust.

TIPS-URI

1

Ciulamaua se poate servi si ca pat pentru pulpe.Eu am optat pentru varianta garnitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ghebe cu pulpe la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (14)

cristi2 1

27.02.2012, 17:09

foate buna intr-adevar !!! am papat pe rupte si eu si tata socru !!!!

gaby_duceag 1

27.02.2012, 17:10

eu n-am mancat

diaconta 1

27.02.2012, 17:53

Gaby,n-ai si tu cine sa puna o vorba buna,sa-ti dea si tie?
io l-as intreba direct daca as fi in locul tau da' nu's,asa ca mai bine imi fac cand am vreme

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]