O mancare de vara foarte usoara si buna!
Pentru perisoare:
Pentru ciulama:
Pentru perisoare, tocam carnea de pui impreuna cu o ceapa si le amestecam cu orezul, patrunjelul tocat si cele doua oua.
Potrivim amestecul de sare, piper si busuioc si formam perisoarele.
Punem apa intr-un vas pe foc cu putina sare, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam perisoarele.
Acoperim vasul si lasam perisoarele sa fiarba aproximativ 20 de minute, sau pana cand carnea este bine patrunsa si orezul si-a dublat volumul, dupa care stingem focul.
Curatam dovlecelii de coaja si seminte si ii taiem cubulete.
Cu ajutorul unei palete, mutam perisoarele intr-o sita, iar zeama in care au fiert o punem din nou pe foc si adaugam o ceapa tocata marunt.
Cand ceapa devine translucida, adaugam dovleceii si ii lasam sa fiarba pana cand se vor pasa.
Intr-o tigaie, pe foc, punem untul, iar cand se va topi adaugam faina in ploaie si amestecam repede sa nu se prinda de peretii tigaii.
Omogenizam bine faina si o diluam cu laptele fierbinte amestecand continuu, apoi adaugam piper, nucsoara si putina sare.
Curatam usturoiul si il presam, apoi il adaugam peste dovlecei si pasam totul.
Rasturnam piureul de dovlecei peste sosul de faina si omogenizam bine totul.
Intr-un vas termorezistent asezam perisoarele si adaugam ciulamaua peste ele.
Mai presaram condimente si sare, daca mai este cazul si dam vasul la cuptor pentru 10 minute, doar cat sa se imprieteneasca perisoarele cu ciulamaua, apoi scoatem vasul din cuptor si presaram deasupra mararul tocat.