"Provocarea GastroArt"
In mod normal, o ciulama este o mancare cu faina prajita in grasime si cu mama pe inima va spun ca asa mancare nu da bine nici la stomac si nici la ficat, asa ca azi voi pregati o ciulama mai dietetica, cu gust mai bun si mai sanatoasa.
Se portioneaza puiul si se pune la fiert cu apa si sare, se adauga cepele intregi, morcovii rondele, telina taiata cubulete si se fierb la foc potrivit. Cand sunt toate fierte, se scot cateva bucati de carne si se pun intr-o tava la cuptor cu putin ulei sa se rumeneasca, pret de cateva minute, la foc iute.
Se pun trei linguri de faina de grau intr-o tigaie si peste faina se adauga putin cate putin supa din oala si se omogenizeaza cu un tel, se fierbe la foc potrivit pana se obtine un sos bine legat, se mai adauga hribii, sare daca trebuie, putin rozmarin si se fierbe la foc potrivit cam cinci minute, dupa care se opreste focul si se adauga carnea rumenita in sos. Se serveste cu mamaliguta calda si muraturi, azi am pus pe masa gogosari in sos.
Restul de carne si supa se vor transforma intr-o supa delicioasa.
Sa aveti pofta, dragilor!