Ciulama cu pui de tara si hribi

de abetina in Mancaruri cu carne, 30 Aug 2018 | 2787 vizualizari

 

"Provocarea GastroArt"

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de tara cam asa ca la 2 kg bucata
  • 5-6 cepe micute
  • 5-6 morcovi
  • 1/2 bucata radacina de telina
  • 500 gr hribi gata fierti si taiati felii
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita rozmarin
  • 3 linguri faina de grau
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu pui de tara si hribi:

  In mod normal, o ciulama este o mancare cu faina prajita in grasime si cu mama pe inima va spun ca asa mancare nu da bine nici la stomac si nici la ficat, asa ca azi voi pregati o ciulama mai dietetica, cu gust mai bun si mai sanatoasa.
   Se portioneaza puiul si se pune la fiert cu apa si sare, se adauga cepele intregi, morcovii rondele, telina taiata cubulete si se fierb la foc potrivit. Cand sunt toate fierte, se scot cateva bucati de carne si se pun intr-o tava la cuptor cu putin ulei sa se rumeneasca, pret de cateva minute, la foc iute.
   Se pun trei linguri de faina de grau intr-o tigaie si peste faina se adauga putin cate putin supa din oala si se omogenizeaza cu un tel, se fierbe la foc potrivit pana se obtine un sos bine legat, se mai adauga hribii, sare daca trebuie, putin rozmarin si se fierbe la foc potrivit cam cinci minute, dupa care se opreste focul si se adauga carnea rumenita in sos. Se serveste cu mamaliguta calda si muraturi, azi am pus pe masa gogosari in sos.

Restul de carne si supa se vor transforma intr-o supa delicioasa.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu pui de tara si hribi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Panacris 1

01.09.2018, 15:37

Minunata!

Catalina L 1

01.09.2018, 21:02

tare buna

Rocsi 1

01.09.2018, 21:45

Acest preparat este un adevarat deliciu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu pipote si inimi