Punem pipotele la fiert,
dupa ce le spumam adaugam o ceapa taiata in jumatate, 2-3 morcovi, telina si pastarnacul. Punem capacul si lasam sa fiarba.
Separat punem la fiert ciupercile. Dupa ce au fiert le taiem bucati mici. Taiem o ceapa cuburi, o calim, adaugam ciupercile si cateii de usturoi taiati marunt. Cand s-au calit adaugam vinul si mai lasam 10 min sa se intrepatunda.
Dupa ce au fiert pipotele strecuram zeama in care au fiert si aruncam legumele (daca ne induram si nu le mancam intre timp).
Adaugam pipotele peste ciuperci si le acoperim cu zeama in care au fiert.
Punem smantana intr-un castron mai mare, adaugam cateva polonice cu zeama fierbinte, 3-4 linguri de faina si omogenizam bine.Compozitia cu smantana o adaugam peste pipote si ciuperci si mai lasam la foc mic 10-15 min.
Ornam cu patrunjel si servim cu mamaliguta!
Este delicioasa!
Sa aveti pofta!