Ciulama cu ciuperci si mamaliguta

de Lily_Musat in Mancaruri de post, 24 Iun 2009 | 14517 vizualizari

 

Mancarea mea preferata!

 

INGREDIENTE

  • 250 g ciuperci crude
  • 6 linguri de ulei
  • 200 ml lapte
  • 200 ml apa
  • 2 linguri de faina cu varf
  • 1/2 lingurita de sare
  • leustean pentru decorat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu ciuperci si mamaliguta:

Intr-o tigaie tefal frigem ciupercile.Punem sare in tigaie si putin pe ele si le astupam cu un capac sa se friga bine.Intr-o tigaie punem uleiul. Adaugam faina. Amestecam uleiul cu faina fara sa dam pe foc. La rece. Punem pe foc cratita si lasam sa se caleasca putin.

Dam tigaia putin la o parte de pe foc si adaugam lapticul amestecat cu apa si amestecam bine sa se omogenizeze.Punem ciupercutele in ciulama. Adaugam piper si sare. Tinem cont ca am adaugat sare si la ciuperci. Lasam sa fiarba putin amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.

Merge de minune cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu ciuperci si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac (bucatarie franceza)