Cirese pentru iarna

de Lau in Conserve, 3 Iul 2017 | 6560 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cirese
  • 300 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 500 g apa
  • 1/2 lamaie
  • 100 g palinca de coacaze
  • aspirina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cirese pentru iarna:

Intr-un vas, punem apa cu zaharul la fiert pana ce zaharul se dizolva si se ingroasa ca un sirop, adaugam scortisoara, zeama de lamaie si amestecam bine.

In borcane spalate si sterilizate, adaugam ciresele fara samburi, aspirina pisata, siropul fierbinte.

Adaugam palinca deasupra si inchidem capacele.

Le punem cu capul in jos, le acoperim cu un prosop si lasam la racit, pana a 2 zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cirese pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Lau 1

05.07.2017, 21:08

miki_a 1

06.07.2017, 09:15

Interesantă rețetă! Cred că se păstrează foarte bine!

shukly 1

22.05.2018, 10:39

Palinca????? O sa le schimbe gustul, o sa fie un fel de ciresata cu palinca, in loc de alcool simplu care nu are gust. Nu cred ca e o idee buna. Plus ca nu poti face dulciuri pentru copii cu cirese alcoolizate. Ca si conserva pentru iarna cred ca ajunge zaharul si lamaia.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]