Ciorbita de perisoare

de susu in Ciorbe, 8 Feb 2011 | 4258 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 legatura de leustean
  • 250 ml bors,
  • otet sau orice doriti pentru acrit
  • Boia dulce
  • Vegeta
  • Pasta de tomate sau rosii proaspete pasate
  • Pentru perisoare:  
  • 400 g carne tocata
  • 2 linguri de orez
  • 1 ou
  • Sare
  • Piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de perisoare:

Tocam marunt ceapa si ardeiul, morcovul il dam prin razatoarea mica si albitura prin razatoarea mare. Eu am folosit si putin praz pe care l-am taiat o parte mai marunt si o parte bucati mai mari dar nu este obligatoriu. Am calit pe rand ceapa, apoi ardeiul si la urma morcovul ras. Pentru o culoare deosebita asa procedez mereu la prepararea ciorbelor. Adaugam apa fierbinte, aproximativ 3 litri si ne ocupam de perisoare.

Amestecam carnea cu oul, orezul si condimentele. Se fac perisoare micute si se scufunda in zeama. Ciorba trebuie sa fiarba intotdeauna la foc potrivit si nu in clocote. Potrivim de sare, condimente si adaugam verdeata, eu iarna am si uscata si congelata  Spre sfarsit cand au fiert legumele si carnea adaugati bulionul desfacut in putina zeama sau rosiile si borsul clocotit separat cu o ceapa si mai lasati sa dea cateva clocote.

Pentru siguranta puteti proba perisoarele scotand una din ciorba. Cateodata mai fac un amestec de galbenusuri cu smantana si zeama din ciorba pe care il pun racit in oala. Se pune iar verdeata si se acopera pana la racier. Eu mai pun verdeata proaspata si in farfurie atunci cand servesc iar ceapa, usturoiul si ardeiul iute nu lipsesc de pe masa.

TIPS-URI

1

Caliti morcov ras mic si ardei capia rosu. De asemenea si boiaua ii da o culoare frumosa ciorbitei dumneavoastra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorbita de manzat acrita cu zeama de varza