Eu iubesc taiteii de casa inca din copilarie....asa ca daca am ocazia ii folosesc cat de des pot...! Am ales sa fac o ciorbica mai usoara fiind foarte cald afara sa fie mai dietetica! Sper sa va placa si voua!
Pt. taitei : 1 ou + sare + 1 lingura ulei + faina cat cuprinde sa fie aluatul tare
- se face taitelul si se intinde subtire cu multa faina dupa care se ruleaza si se taie subtirel tot ruloul apoi se desfac spiralele si se rup in 2-3 ca sa nu fie taitelul prea lung in ciorba si se lasa intins pe un tocator ca sa se usuce putin
- se pune la fiert in 2 litri de apa pulpele spalate si taiate cubulete, ceapa tocata si morcovul si se lasa la fiert pana se inmoaie putin toate
- se curata cartofii, ardeiul si se taie in cubulete potrivite si dupa ce s-au inmuiat carnea si morcovul se adauga si ele in oala si se lasa la fiert la foc potrivit
- se adauga in ciorba si taiteii si se lasa la fiert pana acestia se umfla si se inmoaie
- separat se pune la fiert borsul impreuna cu rosiile date pe razatoare si se lasa sa dea in clocot dupa care se adauga o lingura sare pt gatit (mare) si se lasa sa mai dea odata in clocot
- dupa ce s-au fiert si taiteii din ciorba se adauga borsul cu rosiile, se lasa sa mai fiarba pana clocoteste apoi se adauga leusteanul tocat si se mai potriveste de sare
- se mai da 2-3 clocote si se trage oala de pe foc
1
se poate servi cu smantana si ardei iute
2
la servire se presara deasupra patrunjel proaspat tocat