O ciorbiță ușoară, dar și consistentă este aceasta, preparată destul de ușor, din legume, dreasă cu smântână și cu o carne slabă - pieptul de pui. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de Ciorba usoara si consistenta de legume si piept de pui.
Ingrediente pentru Ciorba usoara si consistenta de legume si piept de pui
Preparare Ciorba usoara si consistenta de legume si piept de pui
Pieptul de pui se scoate de pe os, se curăță de piele și de pielițe, se spală și se lasă la scurs. Osul de la piept cu resturile de carne rămase pe el și cu pielea se pun la fiert pentru a face o supă bază pentru ciorbă. După două-trei clocote, se spumuiește și se strecoară supa în oala în care se va face ciorbița.
Legumele se curăță, se spală și se taie. Morcovii și pătrunjeii se taie semirondele și se pun la fiert, în oala cu supa bază.
Cepele și usturoiul se curăță, se spală și se taie mărunt, după care se călesc ușor în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă.
Roșiile se spală, se curăță de semințe și se taie mărunt, după care se călesc și ele, peste ceapă și usturoi. Se lasă tigaia la foc mic, ca să scadă puțin lichidul.
Pieptul de pui, scurs de apă, se taie cubulețe și se călește în tigaia cu cepele, usturoiul și roșiile, până ce se albește, după care se adaugă în oala în care fierb deja legumele.
Cartofii se taie cubulețe și se adaugă și ei în oala de ciorbă.
Se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel.
Se amestecă două gălbenușuri cu smântâna, se omogenizează și apoi se subțiază treptat cu ciorbă fierbinte. Când această compoziția ajunge aproape la temperatura ciorbei, se toarnă în oală și se mai lasă pe foc încă două-trei clocote. Se condimentează cu sare și piper, după gust, se presară frunze tocate de pătrunjel și se oprește focul de la aragaz.
Ciorba poate fi servită după 15 minute, cu ardei iuți, dacă se dorește.
Daca preferati fara carne, poate pregatiti o Ciorba acrisoara de legume a la grec, iar daca o vreti mai limpede, alegeti o Ciorba de pui cu taitei
Mie imi place mult si Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume
1
Din osul de la piept, cu resturile de carne rămase pe el, cu pielea și grăsimea faceți o supă bază foarte bună și gustoasă pentru ciorbă. Strecurați această supă, înainte de a o pune în oala de ciorbă.
2
Folosiți cartofi roz, care fierb bine și nu se terciuiesc.
3
Tăiați cartofii în cubulețe mici, care să încapă în lingură. Nu este frumos să tăiați legumele cu lingura, în farfuria de ciorbă.
4
Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu se ardă și să capete un gust amar, ci înmuiați-o doar puțin, în ulei suficient și la foc mic, până devine transparentă. Astfel ea va avea un gust dulce și plăcut.
5
Căliți la foc mic cubulețele de piept de pui, până ce se albesc.
6
Omogenizați amestecul de gălbenușuri cu smântână și subțiați-l, până ce va ajunge la temperatura ciorbei. Astfel eliminați riscul de a se brânzi.
7
Ciorba trebuie "să se odihnească" un sfert de oră, înainte de a fi servită.