Este una din ciorbele mele preferate, cu orice carne, mi se pare foarte aromata si buna de la toate legumele puse in oala . Am facut de data aceasta reteta de la Medi , postat de www.bucatras.ro pentru ca mi-a furat ochii de cand am vazut-o. Aici este reteta : http://www.bucataras.ro/retete/9584/ciorba-cu-carne-de-porc-si-legume.html merita sa o vedeti.
Carnea am pus-o la fiert cu apa rece, putina sare, ceapa tocata marunt si crenguta de cimbru. Eu am fiert-o cu oala sub presiune, am impresia ca iese mai buna asa, se fragezeste mai bine carnea la ciorbe. Am lasat-o sa fiarba 20 de minute de cand am inchis supapa. Intre timp ne ocupam de legume si le maruntim.
Am mutat ciorba intr-un vas mai mare si am adaugat legumele maruntite si rosiile decojite taiate cubulete mic , toate cu cu exceptia cepei verzi pe care am pus-o aproape la final.
Lasam sa fiarba la foc mic, 12-15 minute si apoi dregem cu bors si sare daca mai trebuie. L-a sfarsit am adaugat o mana de leustean si cateva fire de patrunjel taiat nu foarte fin sa se simta aroma. A fost o ciorba execelenta, aromata si consistenta, Medi multumesc inca o data de reteta.