Ciorba taraneasca de cartofi noi

de simona72 in Ciorbe, 22 Mai 2013 | 14336 vizualizari

 

Pe cit de simpla pe atit de buna...

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr cartofi noi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ardei galben si 1 rosu
  • 2 fire apio
  • 2 linguri untura de ratza
  • 1 lingura concentrat de legume
  • sare
  • 400 gr iaurt
  • 2 galbenusuri de ratza
  • 1 legatura marar
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de cartofi noi:

Curatam legumele, le spalam si le taiem ca pt ciorba. Untura de ratza o punem in oala in care facem ciorba si calim in ea legumele taiate pt 3-4 minute. Adaugam 2-3 cani de apa si lasam legumele sa se fiarba aproximativ 40 minute. Cind sunt fierte legumele adaugam cartofii noi spalati, curatati si taiati in sferturi si mai complectam cu apa cit dorim noi sa facem ciorbitza. Atentie la cartofi, ei se fierb f repede, deci nu-i lasati mult sa nu se zdrobeasca. Cind sunt fierti si cartofii adaugam concentrat de legume, sare dupa gust, lasam sa mai dea citeva clocote si oprim focul. Iaurtul il amestecam cu galbenusurile pina s-au incorporat bine, turnam peste iaurt 2 polonice de ciorba fierbinte,cite putin, ca sa nu se brinzeasca. Turnam iaurtul cu galbenusuri diluat cu ciorba peste restul de ciorba din oala, amestecind si avind grija sa nu se brinzeasca. Mararul spalat si tocat marunt il adaugam in oala de ciorba.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

galbenusurile au fost de ratza, untura de ratza a fost de la o ratza de tzara

2

folosindu-le pe acestea ciorba a iesit f galbena si cu un gust deosebit de bun

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu carnati afumati si zeama de varza murata