Am luat ciorba lu' Gaba si am facut-o varza! :))) De fapt ingredientele-s aceleasi, doar modul de preparare difera, dar e foarte buna. Mi s-a spus ca seamana cu ciorba de burta... io nu stiu, ca d-aia nu mananc :D
Se curata cepele si se toaca marunt, apoi se pun la calit in untul topit. Morcovii si telina se curata si se dau pe razatoarea mare, apoi se calesc putin impreuna cu ceapa. Pieptul de pui se spala si se taie felii. Se caleste si acesta impreuna cu legumele. Dupa cateva minute se adauga 3 litri de apa fierbinte, se pun frunzele de dafin si putina sare si piper. Se fierb aprox. 30 de minute sau pana este fiarta carnita, apoi se ia de pe foc.
Se spala patrunjelul si se toaca marunt, apoi se adauga la ciorba fierbinte. Acrim ciorba cu zeama de lamaie si condimentam cu sare si piper. Cateii de usturoi ii curatam si ii pisam, apoi ii amestecam cu smanatana si cu galbenusurile. Luam 2-3 polonice de ciorba si le turnam peste smantana, apoi amestecam bine. Se toarna amestecul in oala, peste ciorba si se omogenizeaza, apoi e gata de servit.
Foarte simplu de facut si delicioasa!
Pofta buna!
1
in loc de zeama de lamaie, puteti acri ciorba cu otet sau bors, dupa preferinte.