Ciorba radauteana a la gaby_d

de Cris2711 in Supe/Ciorbe, 31 Mai 2013 | 15759 vizualizari

 

De foarte mult timp am vrut sa prepar ciorbitza Gabytzei-gaby_d,astazi am reusit,a iesit foarte buna,mersi:-*

 

INGREDIENTE

  • 2-3 bucati piept de pui(in functie de marime)
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 radacina de telina
  • 1 radacina de pastarnac
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • foi de dafin(eu am pus 2)
  • crenguta de cimbru
  • piper boabe mozaic
  • 300 gr. smantana mai grasa
  • 3 galbenusuri de ou proaspete
  • 2 linguri de faina
  • 1 morcov care se caleste extra in putin ulei de masline
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana a la gaby_d:

Eu am ales sa fierb ciorba intr-o oala de 8 litri.

Nu am facut-o plina,dar imi place sa fie loc de fiert.

Se pun la fiert in circa 5 litri de apa pieptul de pui si radacinoasele.

Cand s-a fiert bine ,se strecoara,iar in zeama rezultata se adauga pieptul de pui taiat cubulete si morcovul si patrunjelul care le-am taiat in bucatele.

Se pune din nou la foc.

Intre timp,intr-un castronel se amesteca 3 galbenusuri de ou ,smanatana si faina.

Cu un polonic se ia putin ,cate putin din ciorba si se amesteca cu aceasta compozitie,avand grija sa nu se faca cocoloase.

Apoi se adauga in ciorba.

Se lasa inca ca.10 minute la fiert.

Se adauga si usturoiul pisat,putin suc de lamaie,sare,piper si patrunjel verde tocat marunt.A nu se uita cimbrul si foile de dafin.

Intr-o tigaie am calit morcovul,in ulei de masline.

Apoi se adauga in ciorba.

Este tipsul lui Gaby.-ii da o culoare mai intensa.

TIPS-URI

1

cand este gata se scot frunzele de dafin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana a la gaby_d" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (70)

mena29 1

05.04.2015, 06:06

Tot varianta ei o fac si eu si ne place mult!

alinalidia 1

19.04.2015, 11:50

ciorbita asta face cu ochiul,trebuie s-o fac si eu!!!

Cris2711 1

19.04.2015, 15:45

Menucule fain de tot
Alinalidia o recomand cu drag

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana cu pui