Ciorba radauteana

de Zamfira in Ciorbe, 19 Mai 2013 | 16155 vizualizari

 

O ciorba deosebita ce seaman mult cu ciorba de burta. "Ciorba radauteana" denumirea, vine din Radauti si cica pana in zilele noastre exista bucatarul ce gateste la acelasi restaurant unde a fost descoperita si, din cele auzite, cica ar fi cea mai buna ciorba radauteana. Asa ca, daca veti avea ocazia sa ajungeti acolo, va sugerez sa gasiti acel local si sa mancati o farfurie de ciorba radauteana de la “mamei ei de acasa”. Merita sa incercati aceasta minunata reteta. Pofta buna!!!

 

INGREDIENTE

  • carne pui (un pui intreg, pulpe, piept de pui, aripi)
  • 4 l apa
  • 3-4 morcovi
  • 2 radacina patrunjel
  • 1/2 radacina telina
  • 1/2 gulie
  • 2 cartofi
  • 1 rosie
  • 1 ardei
  • 1 legatura leustean
  • 1 ceapa
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1-2 galbenus de ou
  • 1-2 linguri de faina
  • 200 ml smantana
  • otet pentru acrire
  • patrunjel verde tocat marunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Spalam si portionam carnea de pui. Punem la fiert puiul in 4 l de apa si indepartam spuma formata dupa ce incepe sa fiarba.

Curatam si spalam legumele. Morcovii, ceapa taiem marunt si calim in putin ulei. Telina, patrunjelul radacina, gulia, ardeiul si rosia le taiem cubulete. Adaugam toate legumele la carnea de pui si putina sare. Tocam marunt leusteanul verde si-l adaugam la ciorba.

Timp de fierbere: 40-45 minute, dupa ce a fiert carnea si legumele adaugam usturoiul pisat si otetul, dupa care inchidem focul. Omogenizam faina, smantana si galbenusurile de oua. Adaugam peste ele zeama fierbinte din ciorba si abia apoi amestecam totul. Lasam la fiert inca 2-3 minute. In final adaugam patrunjel verde tocat marunt.

Poate fi servita cu: ardei iute, mujdei de usturoi si inca putina smantana rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare