Ciorba radauteana

de Zamfira in Ciorbe, 19 Mai 2013 | 16229 vizualizari

 

O ciorba deosebita ce seaman mult cu ciorba de burta. "Ciorba radauteana" denumirea, vine din Radauti si cica pana in zilele noastre exista bucatarul ce gateste la acelasi restaurant unde a fost descoperita si, din cele auzite, cica ar fi cea mai buna ciorba radauteana. Asa ca, daca veti avea ocazia sa ajungeti acolo, va sugerez sa gasiti acel local si sa mancati o farfurie de ciorba radauteana de la “mamei ei de acasa”. Merita sa incercati aceasta minunata reteta. Pofta buna!!!

 

INGREDIENTE

  • carne pui (un pui intreg, pulpe, piept de pui, aripi)
  • 4 l apa
  • 3-4 morcovi
  • 2 radacina patrunjel
  • 1/2 radacina telina
  • 1/2 gulie
  • 2 cartofi
  • 1 rosie
  • 1 ardei
  • 1 legatura leustean
  • 1 ceapa
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1-2 galbenus de ou
  • 1-2 linguri de faina
  • 200 ml smantana
  • otet pentru acrire
  • patrunjel verde tocat marunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Spalam si portionam carnea de pui. Punem la fiert puiul in 4 l de apa si indepartam spuma formata dupa ce incepe sa fiarba.

Curatam si spalam legumele. Morcovii, ceapa taiem marunt si calim in putin ulei. Telina, patrunjelul radacina, gulia, ardeiul si rosia le taiem cubulete. Adaugam toate legumele la carnea de pui si putina sare. Tocam marunt leusteanul verde si-l adaugam la ciorba.

Timp de fierbere: 40-45 minute, dupa ce a fiert carnea si legumele adaugam usturoiul pisat si otetul, dupa care inchidem focul. Omogenizam faina, smantana si galbenusurile de oua. Adaugam peste ele zeama fierbinte din ciorba si abia apoi amestecam totul. Lasam la fiert inca 2-3 minute. In final adaugam patrunjel verde tocat marunt.

Poate fi servita cu: ardei iute, mujdei de usturoi si inca putina smantana rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

ieri la 10:43

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui si ficatei