Ciorbă dulce de miel

de Panacris in Ciorbe, 24 Apr 2014 | 4520 vizualizari

 

Făcând o revizie prin rețetele Panacris de supe/ciorbe, am constatat că deja am postat diverse variante de supă/ciorbă/borș de miel. Acum vin cu o nouă variantă;). Inedit în această rețetă este faptul că am pus la marinat de această dată și carnea pentru ciorbă. Am fost forțată de împrejurări, deoarece mielul a aterizat miercuri seară acasă, iar noi joi și vineri am fost plecați, iar de congelat carnea, nu am fost de acord.

 

INGREDIENTE

  • căpățână de miel,
  • carnea de pe burta mielului,
  • bucăți de șiră,
  • Pentru marinadă:
  • ulei de măsline,
  • vin alb demisec de țară,
  • ceapă galbenă,
  • foi de dafin,
  • condimente garam masala,
  • cimbru sălbatic de pădure,
  • sare aromată a la Panacris,
  • Pentru preparare:
  • morcov 2 bucăți,
  • țelină cca. 200 g,
  • păstârnac 1 bucată,
  • gulie 1/2 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • ardei gras roșu 1 bucată,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • tarhon,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin,
  • Pentru servirea ciorbei:
  • gălbenuș de ou 3 bucăți,
  • smântână cca. 300 ml
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă dulce de miel:

După ce au stat la  marinat bucățile de carne pentru ciorbă, cca. 48 de ore, se scot din marinadă, se trec sub jet de apă rece, apoi se pun la fiert în apă rece, atenție fără sare și se lasă la fiert cca. 35, semiacoperit, la foc mediu. Se spumează la nevoie. Zarzavaturile se curăță, se spală și se taie bucățele, de această dată. Apoi se călesc scurt în puțin ulei de floarea soarelui și zeamă de carne. Peste amestecul de zarzavaturi, se adaugă bucățile de carne, se completează cu zeamă, până ce se acoperă, apoi se lasă la fiert la foc mic, neacoperit cca. 30 de minute.  Se asezonează de sare, piper, tarhon mărunțit și se lasă la fiert cca. 25 de minute. Se drege cu gălbenuș de ou bătut cu smântână dar, doar înainte de a fi servită, spre a se evita îmbrânzirea ciorbei.

Se servește fierbinte cu leuștean tocat mărunt, ardei iute, oțet sau zeamă de lâmăie, după gustul fiecăruia. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă dulce de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de miel cu loboda rosie