Ciorba deasa de vara cu dovlecel

de Sylvia in Ciorbe, 28 Iul 2010 | 5692 vizualizari

 

Va prezint aceasta ciorba deasa de vara care a adunat toate legumele verii la un loc, a iesit foarte gustoasa si lejera

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de : 
  • un fir de ceapa verde,
  • un ardei rosu,
  • 2-3  dovlecei mici ( eu am pus zuchinni),
  • un morcov,
  • cateva rosii decojite,  
  • o mana de salata asortata,
  • o mana de paste,
  • sare,
  • o lingura ulei de masline,  
  • o cutie de 100 ml de iaurt, 
  • verdeata la alegere ( eu am pus leustean si marar )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba deasa de vara cu dovlecel:

  Preparare : pregatim legumele, le spalam si le uscam bine cu un servet absorbant.

  Tocam legumele cubulete si le punem intr-un vas inalt cu o lingura de ulei de masline si le lasam pret de un minut doua sa se inmoaie putin cu putina sare peste ele . Eu am folosit din nou vasul meu de fonta / ceaun  de care nu ma despart de cate ori pot pentru ca mi se pare ca iese mancarea mai gustoasa . Dupa ce s-au inmuiat legumele adaugam 2 l de apa calda, punem pastele  si lasam sa clocoteasca pret de 10 minute .  

 Intre timp pregatim salata, eu am pus salata asortata care are mai multe tipuri de frunze .

Adaugam si salata  maruntita in oala si mai lasam sa fiarba cu capacul pus pret de 2 minute. Dregem la final cu sare si adaugam iaurtul batut si verdeata maruntita . A fost o ciorba excelenta, racoroasa si lejera, perfecta pentru o zi vara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba deasa de vara cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Corinuta 1

28.07.2010, 21:35

Sylvia, e de nota 10!

Teo 1

28.07.2010, 22:52

O ASEMRNEA ciorba nu mergea decat in strachina asta traditionala; cat imi place !

mena29 1

29.07.2010, 10:16

Si mie-mi place tare mult strachina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba moldoveneasca de perisoare, cu legume proaspete