Ciorba de vitel

de susu in Ciorbe, 1 Ian 2011 | 13871 vizualizari

 

Cred ca ar fi potrivita o ciorbita acra dupa mahmureala

 

INGREDIENTE

  • Oase de vita cu carne
  • Putina afumatura daca aveti
  • Cateva fire de ceapa verde cu tot cu codite
  • 1 ceapa alba
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei gras verde
  • Cateva tomate
  • 1 morcov
  • 1 telina mica cu tot cu frunze
  • 1 albitura
  • 1 dovlecel
  • 1 cartof
  • 1 legatura sau chiar doua de leustean proaspat
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • Bors sau acritura (eu am pus zeama de corcoduse)
  • Pasta concentrata de tomate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vitel:

Se pune carnea cu apa la fiert, se spumeaza ori de cate ori este nevoie si intre timp ne ocupam de legume. Rosiile se oparesc, se decojesc si apoi se taie cubulete sau se mixeaza, dupa preferinta. Morcovul se da prin razatoarea mica iar telina radacina prin razatoarea mare. Dovlecelul si cartoful se taie in bucati mai mici iar celelalte legume se toaca marunt. Se caleste ceapa in putin ulei, se adauga morcovul si la sfarsit ardeiul.Se adauga mai intai radacinoasele si cartoful care fierb mai greu si dupa cateva minute de la fierbere punem celelalte legume. Punem coditele de ceapa si o parte din verdeata tocata si spre sfarsit cand au fiert toate adaugam sucul de rosii. Acrim cu borsul dat in clocot cu putina ceapa si cimbru sau cu zeama de la corcoduse fierte. Mie imi plac corcodusele, au multa vitamina c si o folosesc si iarna de la congelator. Desfacem cateva linguri de bulion in zeama de ciorba si o adaugam in oala. Stingem focul, punem restul de verdeata si acoperim cu capac. Se serveste cu verdeata proaspata si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta traditionala si delicioasa de Ciorba de perisoare