Mi-am permis sa o denumesc deoarece o fac altfel decat cea clasica.
Are obligatoriu afumatura (costita,slanina sau chiar coaste afumate).
Are obligatoriu mazare verde.
Perisoarele nu au orez dar au in schimb marar.
Nu pun in ciorba orez sau paste, nu este dreasa cu ou si pun si marar verde tocat la sfarsit. In rest........stie toata lumea.
Carnea tocata se pune intr-un castron,se adauga ceapa rasa si scursa, oul, mararul tocat marunt, vegeta, piperul si se amesteca bine.
Se pune la frigider 15-20 minute.
Zarzavatul se curata se spala si se toaca marunt.
Costita si slanina se taie fasiute.
Intr-o oala se pune uleiul si se prajeste costita si slanina 2-3 minute.
Se adauga ceapa, ardeiul, morcovii si albitura si se mai caleste 2-3 minute.
Se pun 2-3 cani de apa si cand fierbe se adauga mazarea si cartofii taiati cuburi.
Se lasa la fiert (10 minute) pana facem perisoarele.
Se scoate carnea din frigider si se fac bulute din ea cu mainile une.
Se pun pe un platou.
Se mai adauga apa in ciorba (sa fie si pentru perisoare), se pune sare si piper si cand fierbe se pun perisoarele una cate una si se lasa sa fiarba in continuare 15-20 minute pana se ridica perisoarele la suprafata.
Se adauga rosiile taiate cubulete, pasta de tomate si borsul si se mai lasa la fiert 10 minute.
Se adauga leusteanul, mararul si patrunjelul tocate, se potriveste de sare si se mai fierbe 2-3 clocote si este gata.
Se serveste calda cu smantana si cu ceapa rosie sau ardei daca va place.
Pofta Buna!