De fiece data cand imi deschid pagina , zambesc ... de ce ? ptr categoria in care sunt incadrata , cand eu gatesc numai ptr sotul meu , de 32 de ani ... hihihi , deci , trebuie sa fac ceva sa ma specializez ...
Se curata ceapa si se taie solzisori , morcovul curatat se da pe razatoarea mica si se dau impreuna la calit in f putin ulei ; se adauga si albitura taiata in bucati mari ( ulterior eu le scot , sa nu fie prea deasa ciorba )si ardeii taiati cubulete , se cuprind cu apa si se lasa la fiert pana se patrund ( 30 min ) .
Varza se taie fideluta ( eu nici n-o desarez , nici n-o dezacresc - doar sunt in Moldova si ciorbele-s acre ) si se adauga in vasul cu legume , iar cand este pe jumatate fiarta se adauga si ,, taieturile " pe care le doriti in ciorba , piperul , sarea ( daca mai este necesar ) , frunzele de dafin si cimbrul maruntit . Totul se lasa la foc potrivit pana ce toate-s fierte bine .
Separat se desface smantana cu ceva ciobita din oala , pana se aduce la temperatura ei ( a ciorbei ) si se adauga in oala , fara a mai fierbe ciorba ( altfel smantana se branzeste )
Se serveste musai , cu ardei iute verde sau la otet !!!