Ciorba de varza acra cu "taieturi"

de DIANA B in Ciorbe, 11 Ian 2011 | 6461 vizualizari

 

De fiece data cand imi deschid pagina , zambesc ... de ce ? ptr categoria in care sunt incadrata , cand eu gatesc numai ptr sotul meu , de 32 de ani ... hihihi , deci , trebuie sa fac ceva sa ma specializez ...

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mica , murata
  • albitura ( pastarnac , telina , patrunjel )
  • 2-3 cepe
  • 1 morcov
  • 2 ardei Capia rosii
  • ,,taieturi " ( specialitati de porc afumate )
  • 1 cana de zeama de varza ( numai daca vreti f acru )
  • 400 g smantana
  • ulei
  • cimbru
  • foi de dafin
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza acra cu "taieturi":

Se curata ceapa si se taie solzisori , morcovul curatat se da pe razatoarea mica si se dau impreuna la calit in f putin ulei ; se adauga si albitura taiata in bucati mari ( ulterior eu le scot , sa nu fie prea deasa ciorba )si ardeii taiati cubulete  , se cuprind cu apa si se lasa la fiert pana se patrund ( 30 min ) .

Varza se taie fideluta ( eu nici n-o desarez , nici n-o dezacresc - doar sunt in Moldova si ciorbele-s acre ) si se adauga in vasul cu legume , iar cand este pe jumatate fiarta se adauga si ,, taieturile " pe care le doriti in ciorba , piperul , sarea ( daca mai este necesar ) , frunzele de dafin si cimbrul maruntit . Totul se lasa la foc potrivit pana ce toate-s fierte bine .

Separat se desface smantana cu ceva ciobita din oala , pana se aduce la temperatura ei ( a ciorbei ) si se adauga in oala , fara a mai fierbe ciorba ( altfel smantana se branzeste )

Se serveste musai , cu ardei iute verde sau la otet !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza acra cu "taieturi"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu zeama de varza